Vd-ord sommar

 

 

 

 

 

Hej,

Det har varit ett händelserikt första halvår 2019 för Hemcheck, där vårt CE-märkta koncept tagit oss in i en ny fas.

Arbetet för att bland annat stärka produktionen och se över möjliga nya utvecklingsmöjligheter har fortlöpt, men under våren har fokus legat på att introducera vårt koncept Helge på marknaden.

Som ett led i det arbetet har vi bland annat deltagit vid två stora och viktiga europeiska konferenser med fokus på laboratoriemedicin, EFML i Zagreb och Euromedlab i Barcelona. I tillägg blev vi inbjudna att delta vid MedFIT i Lille den 25-26 juni, som är en mässa med fokus på innovation inom medtech, mer om MedFIT nedan. Intresset för vårt koncept har varit stort och vi har fått många nya värdefulla kontakter.

Inom ramen för marknadsintroduktionen har vi bland annat inlett flera samarbeten för att testa Helge i möjliga kunders egna vårdmiljöer, både i Sverige och andra länder i Europa, och slutfört en unik studie på hemolysfrekvensen i blodgassprutor vid akutmottagningen i Västerås. Den studien publicerades i Scandinavian Journal of Clinical and Laboratory Investigation.

Framöver kommer vi fortsätta fokusera på att bearbeta möjliga kunder och inom ramen för det fortsätta erbjuda och genomföra användartester på utvalda sjukhus. Vi kommer även titta på möjliga samarbetsmodeller med till exempel distributörer och andra partners. Vi ser fram emot en riktigt spännande och intensiv höst, men först väntar en tids semester.

Med det sagt vill jag passa på att önska er alla en riktigt trevlig sommar!

Joen Averstad

Läs hela nyhetsbrevet här.