Stort intresse för Hemchecks lösning

22-23 mars var det dags för Hemcheck att bege sig till Zagreb för att delta vid EFML-konferensen, en konferens som inte bara gav nya värdefulla kontakter det gav även ett tydligt kvitto att Hemchecks koncept verkligen behövs.

Henrik Duhalde och Peter Andersson presenterade Hemchecks koncept – och intresset var stort.

 

Det vetenskapliga programmet vid årets konferens gav en tydlig indikation på omfattningen och problematiken kring hemolys i dag. Där presenterades en stor volym förbättringsarbeten och vetenskaplig studier där hemolys lyftes som en av de viktigaste och mest prioriterade områdena att förbättra inom den preanalytiska fasen

– Den här konferensen tog avstamp från den europeiska marknaden med några undantag och med alla intryck summerade målas en unison bild av att vi har en möjlighet att göra mycket stor nytta för patienter och vårdgivare med vår metod, säger Henrik Duhalde, klinisk specialist hos Hemcheck.

Dagarna i Zagreb gav inte bara en tydlig indikation att Hemchecks koncept verkligen behövs, det gav även många nya kontakter.

– Att knyta nya kontakter är viktigt och på EFML-konferensen fick vi chansen att träffa många nya personer inom området preanalys. Både föreläsare och delegater tillika representanter för olika sjukhus för uppföljande affärsmässiga diskussioner, med kvalitetssäkringsorganisationer inom laboratoriemedicin i Norden. Det känns fantastiskt kul att möta det stora intresse som finns för Hemchecks koncept Helge, säger Hemchecks marknadschef Peter Andersson.