Karin Dahllöf – ny styrelseledamot i HemCheck

Med lång erfarenhet från laboratoriearbete inom klinisk kemi till att hjälpa internationella IVD/ medtechbolag med marknadsföring, produktlansering och försäljning – Nu ser Karin Dahllöf fram emot att vara med och bidra i HemChecks fortsatta arbete som ny styrelseledamot.

– Jag vet att det finns ett behov av HemChecks produktkoncept, så jag känner mig förväntansfull att få vara med i det fortsatta arbetet och bidra med mina erfarenheter och kunskaper, säger Karin.

Karin är utbildad biomedicinskanalytiker som under många år arbetat kliniskt på Sahlgrenska sjukhuset i Göteborg, både inom rutinlab, akutlab och med forskning. I början av 90-talet övergick hon till att istället arbeta med kommersiella företag. I dag har hon över 25 års erfarenhet av att arbeta med internationella IVD/medicintekniska bolag, med dotterbolag och distributörer globalt.
– Jag har främst arbetat med internationell försäljning, marknadsföring och product management, men även företagsledning och tycker om att engagera mig i styrelsearbete i intressanta bolag.

Varför har du valt att engagera dig i HemCheck?
Det är ett spännande bolag och jag vet att det finns ett behov av produktkonceptet. Dessutom är det ett koncept med många möjligheter. Jag känner mig både ivrig och förväntansfull att komma igång och få vara med och dela med mig av den kunskap jag har från mina tidigare erfarenheter.

Vad ser du fram emot i ditt nya uppdrag?
Jag ser fram emot att fördjupa mig i bolaget och se hur jag kan bidra och vara en diskussionspartner i olika frågor som tar bolaget framåt.

Vilket är ditt bästa tips till dem som är intresserade av att engagera sig i olika styrelseuppdrag?

Gå utbildningar och titta på de bolag som du är intresserad av. Det är också viktigt att delta i nätverksträffar och framför allt – berätta för personer du möter att du är intresserad av styrelsearbete.

Läs mer om Karin här.