Hemcheck_logo

Hemchecks Nyhetsbrev - december 2019

Välkommen till december månads nyhetsbrev från oss på Hemcheck

Snart har ännu ett år passerat. För oss på Hemcheck har året varit händelserikt. Vi avslutade 2018 med att CE-märka båda våra produktkoncept, något som gav oss en spännande start på 2019. Under året som gått har stort fokus legat på att marknadslansera konceptet, samtidigt som att vi arbetat med att vidareutveckla företaget inom flera områden.

Vi har bland annat varit ute och deltagit vid en stor mängd mässor och event där vi träffat många potentiella kunder som visat stort intresse för vår lösning. Vi har även genomfört tester hos olika kunder för att ge dem möjlighet att pröva produkterna i deras verksamhet som en del i deras långa processer för att utvärdera om detta är en lösning som de vill köpa in, och som en positiv sidoeffekt kan vi också lära oss mer från användare för att fortsatta vår utveckling av konceptet. I april offentliggjordes också att bolaget skulle byta Vd och jag tillträdde detta spännande uppdrag i mitten av maj.
Joen
Några exempel på större händelser under året är att vi efter sommaren kunde meddela att vi tecknat ett nytt avtal för ökad kapacitet och automatisering av produktionen med SHL Technologies Limited, vilket är viktigt för att kunna skala upp produktionen och producera våra engångstester till lägre kostnad.

Vi är i skrivande stund i slutskedet med datainsamlingen i studien som genomförs på akutmottagningen på Capio S:t Görans sjukhus. Och i dagarna kunde vi mycket glädjande meddela att vi tecknat ett samarbetsavtal med Siemens Healthineers. Avtalet syftar till att vi tillsammans ska kunna leverera en unik helhetslösning till kunderna och erbjuda blodgasanalys med tillhörande hemolyskontroll, vilket inte finns på marknaden idag. Det nya samarbetsavtalet är en av de nyheter du kan läsa mer om i det här nyhetsbrevet.

Det känns spännande att snart gå in i 2020, där vi hoppas att mycket av årets arbete ska bära frukt. Vi vet att vi har en unik produkt som hjälper till att lösa ett väldigt vanligt problem inom sjukvården, och vi har många dialoger med intresserade kunder.

Jag vill passa på att tacka alla intresserade och önskar er alla en riktigt god jul och ett gott nytt år.

Trevlig läsning
Joen Averstad, vd
hemcheck julkort

Hemcheck tecknar samarbetsavtal med Siemens Healthineers

Hemcheck Sweden AB och Siemens Healthcare A/S (Siemens Healthineers) har tecknat ett samarbetsavtal rörande marknaden för blodgasanalyser med inriktning på Norden. Samarbetsavtalet gäller initialt under 18 månader och fokuserar på ett antal utvalda kunder. Avsikten med samarbetsavtalet är att Hemcheck och Siemens Healthineers tillsammans ska kunna leverera en unik helhetslösning till kunderna och erbjuda blodgasanalys med tillhörande hemolyskontroll...
Read more
Hemcheck_produkt-19

Hemcheck deltog vid EIT Health Matchmaking-event i Paris

Hemcheck deltog vid EIT Health Matchmaking-event i Paris
3-4 december var det dags för EIT Health Matchmaking event på det anrika börshuset Palais Brongniart i Paris. Eventet är en del i EITs arbete med att stärka Europas innovationsförmåga. Tillsammans med ett fåtal andra europeiska startups hade Hemcheck bjudits in av EIT Health för att aktivt delta och bidra i detta viktiga arbete.
Read more

Studien på Capio S:t Görans sjukhus närmar sig sitt slut

För cirka två månader sedan inledde Hemcheck tillsammans med akutmottagningen på Capio S:t Görans sjukhus en studie för att utvärdera om Hemchecks produktkoncept kan minska andelen hemolyserade blodprover som når laboratoriet. Arbetet börjar nu lida mot sitt slut.


– Vi i är i slutskedet av datainsamlingen och när den är slutförd kommer vi att analysera underlaget och sammanställa resultatet, säger Henrik Duhalde, klinisk specialist hos Hemcheck och ansvarig för studien.


När dataunderlaget analyserats kommer Hemcheck tillsammans med berörda parter på Capio S:t Göran att diskutera resultatet och framtida nästa steg. Vi kommer även så fort resultaten är klara att kommunicera dem till våra intressenter.

Vill du veta mer om studien klicka här.
Kontakta oss
Hemcheck Sweden AB
Karlstads universitet
Universitetsgatan 2
651 88 Karlstad
Sweden